Stille week ...

In ons gezin gebruiken we vanaf vandaag het dagboekje 'de hoogste prijs' Dit is een dagboekje speciaal voor de stille week... ik wil dit met jullie delen:

Ieder jaar vieren we in de kerk, thuis en op school het Paasfeest. We herdenken dat Jezus gekruisigd werd en vieren dat hij na 3 dagen opstond uit de dood.
Maar wat gebeurde er eigenlijk allemaal 2000 jaar geleden? Eerst wordt Jezus juichend welkom geheten in de stad Jeruzalem en een week later roepen de mensen dat ze hem willen doden ...

Zondag - Palmpasen

Wat gebeurde er?

Een drukke dag voor Jezus vandaag! Deze dag vertelt Hij zijn discipelen nog een keer dat Hij gaat lijden en sterven, maar ook zal opstaan (!!) Hij gaat op weg naar Jeruzalem, net als veel andere mensen die naar Jeruzalem gaan om Pesach te vieren.
Bij Jericho geneest Hij de blinde Bartimeüs. Hij haalt Zacheüs uit de boom en gaat bij hem eten (wat een geluk eigenlijk dat hij Jezus nog in levenden lijve ontmoette!)
Dan reist Jezus verder en komt bij Betfage. Daar moeten de discipelen een ezelsveulen halen.
Daarna volgt de intocht en zien de mensen Hem eindelijk eens als een Koning. Mantels worden op de weg gelegd, er wordt met palmtakken gezwaaid, gejuicht en geroepen. Je kunt je voorstellen dat Jezus dan moe is geworden. Hij blijft slapen bij zijn vrienden Marta, Maria en Lazarus, die kort daarvoor door Jezus uit de dood is opgewekt.
Lees uit je Bijbel: Marcus 11:1-11

Danken en Bidden: Wat is Jezus geweldig groot en machtig dat Hij op een dag al die verschillende dingen doet. Zo is Hij... Ook voor jou!! Vraag of God je steeds meer over Jezus wil laten ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten