Stille week ...

Paaszondag

Wat gebeurde er:
Zodra het een klein beetje licht wordt, zijn de vriendinnen van Jezus al in de benen: snel naar het graf, Jezus verzorgen. Maar daar aangekomen, zien ze engelen. En die vragen terecht: "waarom zoekt u de levenden onder de doden?" Jezus is opgestaan. Hij is niet meer dood!
Hij laat zich in levende lijve zien aan Maria uit Magdala. De vrouwen rennen uitzinnig van vreugde terug naar de discipelen. Je verwacht dat die uit hun dak zullen gaan van vreugde. Maar nee hoor, ze geloven het niet. Ze gaan wel kijken bij het graf.
Die avond laat Jezus zich zien aan twee mannen die naar Emmaüs gaan. Die twee haasten zich ook naar de discipelen om het goede nieuws te vertellen. En terwijl ze dat doen, verschijnt Jezus in hun midden. Wat een geweldige ervaring zal dat voor de discipelen geweest zijn. Hun Heer, hun Vriend is niet dood, maar leeft!!
Omdat Jezus onze straf gedragen heeft, heeft Hij het goed gemaakt tussen ons en God. Daarom heeft de dood niet het laatste woord.  Er is leven na de dood voor wie vertrouwd op God.

Lees uit je Bijbel: Johannes 20: 1-23

Danken en bidden: Jezus heeft het echt goed gemaakt  tussen jou en God! Dank Hem daarvoor en vraag of God kinderen op je pad wil brengen die er meer van willen weten zodat jij het door kunt vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten