Stille week ...

Maandag 

Wat gebeurde er:

Gisteren werd Jezus nog toegejuicht door de menigte, maar na vandaag kunnen heel veel mensen zijn bloed wel drinken! Hij heeft ze flink op hun falie gegeven in de tempel vandaag. Toen hij daar 's ochtends kwam was Hij ontzettend boos. Dit was géén plek meer om zijn Vader te eren en te ontmoeten! Dit was gewoon een ordinaire markt geworden!
De overpriesters en schriftgeleerden zijn overtuigd: weg met die man. Maar nu nog even niet, met al die mensen in de buurt die Hem zien als een profeet. Daarom proberen ze met allerlei strikvragen ervoor te zorgen dat de mensen Hem niet zo bijzonder meer vinden, Dat lukt hun niet zo goed!!
De avond brengt Jezus buiten de stad door. Dat kan in de olijftuin Getsemane zijn, waar Hij spreekt met zijn Vader. Het kan ook bij zijn vrienden zijn geweest. In elk geval neemt Hij deze maandagavond zijn leerlingen mee naar de Olijfberg om hun te vertellen over wat er gaat gebeuren.
Het is een lang én moeilijk verhaal, dus misschien verdeelde Hij het wel over de maandag- en dinsdagavond.

Lees uit je Bijbel: Marcus 11: 12-19

Danken en bidden:
Jezus heeft nog veel te vertellen aan het eind van zijn leven op aarde. Dit is zo belangrijk dat het door vier (!!) mensen is opgeschreven zodat jij er alles van weet! Bid dat jouw leven gericht is op het dienen van Goed en niet op allerlei andere dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten