Stille week ...

Stille zaterdag
 
Wat gebeurde er:
Het is zaterdag, sabbat. Je kunt je voorstellen hoe de discipelen zich voelen. Hun Heer, hun Vriend is mishandeld, gekruisigd en begraven... Ze begrijpen het niet. Ze hadden niet gedacht dat dit zou gebeuren. En het hele volk wilde het! Dus houden ze zich maar stil, want wie weet wat het volk met hen wil, de volgelingen van Jezus. Het kwaad heeft overwonnen...
Normaal zouden de vrouwen nu naar het graf gaan om het lichaam van hun Heer te balsemen en te verzorgen. Maar in de joodse wet is het verboden op de sabbat te werken. En dus wachten ze af.
Ondertussen is het bij het graf niet rustig. De farizeeën zijn er toch niet helemaal gerust op: Jezus heeft een paar keer gezegd dat Hij weer uit de dood zal opstaan. Ze willen het natuurlijk niet geloven, ze willen dat dat hele Jezus-gedoe nu over is en iedereen weer gewoon gaat doen. Maar voor de zekerheid regelen ze toch nog even bij Pilatus dat er soldaten bij het graf staan. Niet omdat Jezus zou opstaan, maar voor het geval de discipelen zijn lichaam zouden stelen, om te doen alsof Jezus is opgestaan.


Lees uit je Bijbel: Matteüs 27:57-66


Danken bidden: Probeer in je gebed ook stil te worden. En vraag God of Hij je helpt te beseffen hoe groot het is wat hier gebeurt: Jezus is gestorven. Het liefste wat God had, zijn Zoon, geeft Hij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten